На горі Піп Іван створять окремий пост гірських рятувальників, який опікуватиметься захистом та безпекою туристів


7 липня у сходженні на г.Піп Іван візьмуть участь делегації Варшавського університету, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника та Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, яке очолює Володимир Чернецький.

Передбачено підписання на горі Договору про співпрацю між Прикарпатським нацуніверситетом та Державною службою України з надзвичайних ситуацій в області.

Предметом цього договору, як стверджують у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, є співпраця щодо покращення системи безпеки на базі колишньої обсерваторії на г. Піп Іван, що базується на повній господарській незалежності сторін і не передбачає жодних фінансових зобов'язань. Співпраця здійснюватиметься на умовах взаємних інтересів, рівноправності, потреб та можливостей сторін.

Зокрема, Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника візьме на себе зобов'язання забезпечити Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій приміщенням на базі колишньої обсерваторії на г. Піп Іван для створення окремого поста гірських рятувальників, який опікуватиметься захистом та безпекою туристів, як цього вимагають європейські стандарти.

Довідково

У складі делегації на г.Піп Іван: І секретар посольства Республіки Польща в Україні З. Шатарський і консул у м. Львові Яцек Жур, завідувач відділу газети «Голос України» Яна Стадільна, головний редактор «Кур’єру Галіцийського» Мірослав Ровіцький, ректор Варшавського університету Марчін Палис, ректор Варшавського університету 2005-2012рр. Катажина Халасінська-Мацукув, керівник Центру Східних досліджень Варшавського Університету Ян Маліцкі.

Від Прикарпатського нацуніверситету ім.Василя Стефаника учасниками організованого «сходження на Івана» на г. Піп Іван будуть: ректор Ігор Цепенда, проректор з міжнародного співробітництва Василь Марчук.  Запрошено також керівників обласної влади та нардепів.