На Городенківщині жінка перерахувала гроші шахраю за автомобіль для ЗСУ


Поліцейські Івано-Франківщини радять, як не потрапити на «вудку» шахраїв.

Попри значну роз’яснювальну роботу та регулярні попередження з боку поліції, прикарпатці продовжують ставати жертвами аферистів. Користуючись довірливістю людей, зловмисники відбирають у них останні заощадження. Тому поліцейські закликають громадян не довіряти малознайомим особам та бути обережними у соцмережах.

Днями 22-річна жінка звернулась за допомогою до поліції Коломийщини. Потерпіла хотіла придбати смартфон через популярний інтернет-сайт. Кошти за товар у розмірі понад 4700 гривень, вона перерахувала наперед. Натомість своє замовлення не отримала. 

А на Городенківщині жінка перерахувала гроші за автомобіль для ЗСУ «псевдопродавцю», з яким зв’язалася через соціальні мережі. «Дилер» обіцяв пригнати авто із-за кордону за передплату у 20 тисяч гривень. Вже коли потерпіла внесла кошти, зв'язок з ним зник.

Наступний факт шахрайських дій зареєстрований на Косівщині. Потерпіла розповіла, що у популярній соціальній мережі вона натрапила на оголошення з активним посиланням про можливість отримати матеріальну допомогу. Заявниця перейшла за посиланням, де для отримання вказаної допомоги необхідно було ввести реквізити банківської карти, що жінка і зробила. Відтак вона втратила близько 8 тисяч гривень.

За всіма фактами поліція розшукує аферистів.

Поліція закликає мешканців бути пильними. Та ні в якому разі:

- нікому не повідомляти дані про свою банківську картку: пін-код,СVV-код, строк дії карти, паролі з смс-повідомлень, які надходять від банку на мобільний;

- не здійснювати покупок у неперевірених інтернет-магазинах;

- не довіряти оголошенням у мережі про великі знижки, дешевий розпродаж товарів, акціях;

- отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел — сайтів міністерств, відомств і т.д;

- не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!