На громадського активіста який виступав проти скандальної забудови на Галицькій вчинено замах


6 січня 2014 року на громадського активіста Дмитра Грінченка вчинено замах.

Зловмисники відкрутили гайки на колесах його автомобіля, що могло привести до непередбачуваних трагічних наслідків на дорозі. Дмитро Грінченко активно виступав проти скандальної забудови скверу поблизу будинків на Галицькій, 126, 128.

Наразі справа перебуває на розслідуванні у правоохоронних органах. Громада та потерпілий підозрюють у вчиненому представників забудовника.

Справжнім Різдвяним дивом можна назвати те, що чоловік помітив пошкодження та не вирушив автомобілем, завдяки чому залишився живим. Як запевняє потерпілий, відкручені гайки у колесах автівки неминуче спричинили б ДТП, яке могло мати навіть фатальний кінець.

Будівництво на вулиці Галицькій, 126, 128 вже встигло набуло значного розголосу. Бажання звести багатоповерхівку у «зеленій» зоні, під вікнами сусідніх будинків наткнулось на масштабний протест мешканців. Громадськість виступає за те, щоб ця територія залишилась недоторканою і на ній розташовувався відпочинковий сквер. Для убезпечення ділянки від забудови, громада ініціювала встановлення дитячого майданчика. 

За сприяння народного депутата України від фракції ВО «Свобода» Руслана Марцінківа та депутата міської ради Наталії Голодюк ще у листопаді 2013 року на ній встановлено дитячі ігрові споруди, а громада організувала їх постійну охорону.

Громада запевняє, що попри такі злочинні дії не послабить своїх позицій, і надалі буде захищати прилеглу до своїх будинків територію. Крім того, громадські активісти вимагають від правоохоронців об’єктивного та повного розслідування інциденту та притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.