На Івано-Франківщині майже сімсот підприємців-спрощенців розпочали власний бізнес


З початку року в Івано-Франківській області кількість новостворених фізичних осіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності збільшилась на 698 осіб. Загалом з початку року власний бізнес розпочало 4,5 тис. підприємців.

Про це повідомив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

Як зазначив посадовець, збільшення кількості зареєстрованих підприємців-спрощенців позитивно вплинуло на  надходження єдиного податку. Цією категорією платників сплачено до місцевих бюджетів 94 мільйона гривень податків, що на чверть більше минулорічних надходжень.  

«Переконаний, досягти цих показників вдалось завдяки сумлінності прикарпатських платників податків і сподіваюсь на подальшу підтримку та взаєморозуміння у виконанні важливої справи – формуванні місцевих бюджетів, кошти яких місцеві громади мають змогу використовувати на фінансування власних соціально-економічних потреб», - підкреслив Віктор Рахміль.

Всього на обліку в органах доходів і зборів перебуває 59,6 тис. фізичних осіб-підприємців. З них більше 28,6 тис. перебує на спрощеній системі оподаткування.