На Івано-Франківщині затримали молодика, який викрав з банківської картки приятеля 12 тис грн


39-річний мешканець м. Бурштин під час застілля зі своїм молодшим приятелем необачно віддав йому «золоту» кредитку. Мовляв, зніми сто гривень і купи горілки. Однак чоловік марно чекав дружка весь вечір.

На телефонні дзвінки той не відповідав, удома в нього було зачинено. Оскільки ця оказія трапилася в суботу, то бурштинець ледь дочекався понеділка, коли відкриється банківська установа.

На прохання клієнта заблокувати кредитку в банку йому повідомили, що вже пізно. В суботу з картки було знято 12 тисяч гривень. Потерпілий звернувся із заявою в міліцію.

Правоохоронці розшукали підступного чоловіка й вилучили в нього 3700 гривень – усе, що залишилося від «джек-поту».

Виявилося, що 27-річний парубок у вихідні пожив у своє задоволення: витрачав чужі гроші на спиртне і дівчат, азартні ігри та нічні клуби.

Втім, усе доведеться повернути, ще й відповідати в суді за крадіжку приятелевих коштів. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» КК України, згідно якої, чоловікові загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.