На Івано-Франківщині завершився «Чорний ліс»


Днями відбулося урочисте закриття обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс», приуроченої відзначенню сторіччя Січового стрілецтва та вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні.

У другому обласному етапі програми, організатором якої є департамент освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, взяли участь 12 команд практично з усіх районів Прикарпаття. Для них було проведено різноманітні конкурси, вікторини з історії визвольних змагань рідного краю, знання фольклору та етнографії, топографії, на краще виконання патріотичних пісень. У команд була нагода стати учасниками теренової гри, за правилами якої передбачалося метання гранати, виконання стрільби з пневматичної  гвинтівки, розряджання та заряджання  набоїв магазину макету АК-74, надання долікарської допомоги та транспортування потерпілого. Окрім того, учасникам програми організували одноденний похід та конкурс лісових кухарів.

На Прикарпатті обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс» проводиться з 1993 року. Її заходи сприяють вихованню у молодого покоління патріотизму, шани до героїчної історії краю та народних традицій, засвоєнню основ пішохідного туризму та військово-прикладних видів спорту, а також популяризації здорового способу життя.