На Калущині відновлять роботу 84 пункти незламності


У Калуському районі є 84 пункти незламності, функціонування яких планують відновити на зимовий період. У пунктах незламності можуть тимчасово перебувати люди у разі аварійного відключення зв’язку, електроенергії чи опалення.

Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) і надзвичайних ситуацій (НС). На засіданні комісії проаналізували стан готовності громад та усіх закладів бюджетної сфери до зими. Акцентували увагу на посиленні заходів задля безпеки енергопостачання соціально важливих об’єктів у разі виникнення позаштатних ситуацій, інформують "Вікна".

На засіданні комісії йшлося про те, що в умовах збройної агресії рф потрібно зробити все необхідне, щоб впродовж теперішнього опалювального сезону мешканці району були забезпечені теплом, електроенергією та водою.

Головам громад, керівникам установ та організацій доручили вжити заходів з метою сталого функціонування житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери, критичної інфраструктури, дорожнього господарства в осінньо-зимовий період.

Одне з питань порядку денного — відновлення функціонування пунктів незламності на території району. Наголошувалося на належному матеріально-технічному облаштуванні усіх таких острівців стабільності та безпеки, із обов’язковим забезпеченням їх альтернативними джерелами енергії, де можуть тимчасово перебувати люди у разі аварійного відключення зв’язку, електроенергії чи опалення. Таких у районі є 84. Належне функціонування пунктів незламності — на особистому контролі керівників громад, установ та організацій

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!