На Коломийщині хочуть створити спільне комунальне лісове підприємство


На Коломийщині голови громад хочуть створити спільне комунальне підприєство для управління лісами.

Про таку ініціативу під час етеру на ОТБ Галичина повідомив голова Коломийської громади Богдан Станіславський, інформує Бліц-Інфо.

"Сесія міської ради доручила, і я звернувся до голів 9 громад колишнього Коломийського району, про створення спільного комунального підприємства. Є Коломийське відділення облагролісу це більше 10 тисяч га і ми готові створити там таке спільне підприємство. Ми домовилися з головами, що впишемо умову, що в будь-який момент кожна громада зі своєю пайкою може вийти з комунального підприємства. Рухаємося в тому напрямку, що будемо просити облраду виділити цю частку для наших громад",- каже голова.

Якщо ж говорити про прибутки від такого підприємства, то за словами голови, вони будуть не одразу, адже спочатку більше доведеться вкладати.

"Щоб мати прибутки, треба щось вкласти. Як дорогу потрібно тримати в належному стані, так і ліс. Там треба буде зробити нові посадки, прокласти лісові дороги. Зараз ці ліси, про які йдеться, інтенсивно вирізають і ми навіть до обласної ради зверталися, щоб вплинули, адже йде несанкціонована вирізка лісів",- каже мер.   

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!