На Коломийщині п'яний водій намагався дати поліцейським хабаря


На Прикарпатті правоохоронці викрили нетверезого водія-порушника, який намагався дати хабаря поліцейським.

8 червня о 22:40 під час посиленого несення служби на території обслуговування в селі Королівка, Коломийської територіальної громади, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили водія мотоцикла, який порушив правила дорожнього руху.

Під час спілкування інспектори помітили, що в 37-річного керманича мотоцикла Yamaha явні ознаки алкогольного сп’яніння, та запропонували йому пройти освідування за допомогою «Драгера». Прилад зафіксував в організмі водія 0,58 проміле алкоголю. Окрім того, під час перевірки документів виявилося, що він керує даним транспортним засобом без відповідної категорії.

Під час складання адміністративних протоколів порушник, аби уникнути відповідальності, запропонував працівникам поліції та поклав у службовий автомобіль 3000 гривень неправомірної вигоди. Поліцейські кілька разів попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції, але він продовжував наполягати.

Для подальшого документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу поліції та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. На порушника поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), ст. 126 КУпАП України (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами), та слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання судом запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Коломийська окружна прокуратура.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!