На користь Міндоходів Прикарпаття прийнято рішення судів на 104 мільйонів гривень


Станом на 1 липня ц.р. на розгляді в усіх судових інстанціях знаходилось 2183 справи на 2,8 млрд.грн., з них міндоходівці подали позови на суб’єктів господарювання майже на 2 млрд.грн.

Протягом півріччя було розглянуто 595 справ, із яких 93,6 відсотків прийнято рішення на користь органів Головного Управління Міндоходів в області.

Позитивні рішення стосувалися переважно справ, якими доказано відсутність первинних документів про виконані роботи та надані послуги. Відповідно, сформовані витрати і податковий кредит з податку на додану вартість є незаконними, що спричинило ухилення від сплати податків до бюджету.

Повідомляємо, що згідно Податкового кодексу України, платник має право оскаржити рішення податкової інспекції в адміністративному чи судовому порядку. Скарга про донараховані суми грошових зобов’язань подається впродовж 10 днів з дня отримання податкового повідомлення–рішення в обласне управління Міндоходів. Однак, ми розраховуємо на сумлінність платників, які добровільно сплачують податки та сприяють економічному розвитку області та держави.