На місці засипаних озер біля об'їздної з'явиться житловий комплекс


На засідання містобудівної ради Івано-Франківська винесли питання плану території, яка віддана під будівництво біля об'їздної в Крихівцях

Зокрема, за словами представника забудівника, там планується будівництво житлових будинків, школи-садка, магазинів, підземного паркінгу на 850 місць  і облаштування території навколо озерця, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Проте саме озера, які там колись були і викликали невдоволення активістів. Зокрема вони запитали проектанта для чого були засипані ці озера, чи не для того, щоб забудувати територію. На це представник забудівника почав виправдовуватись, що це не озера, а відстійники колишнього кар'єру, які самі висохли. З ним не погодилися присутні архітектори. Окрім того у спеціалістів виникло багато запитань, як можна будувати на болотах.

Також активісти поцікавились скільки квартир забудівник віддасть для учасників АТО. Адже на цій території мало бути будівництво котеджів для ветеранів АТО і житлових будинків. Проте проектант пояснив, що ті котеджі були б "золотими", адже їх потрібно було б будувати на палях. Саме тому, за словами проектанта, з 1729 зведених квартир, 20 (1.16%) віддадуть воїнам.