На Надвірнянщині туристи розвели багаття і стався вибух. Є загиблі


Напиши трагедія сталася у Карпатах. Двоє людей загинуло, четверо травмовано.

15 вересня о 21.20 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Івано–Франківській області поступило повідомлення про те, що група туристів з 12 осіб, в т.ч. 2 дитини (2016 та 2018 р.н.) та 1 громадянин Великобританії, під час привалу на полонині «Під Берди», поблизу с. Вороненка Поляницької ТГ Надвірнянського району, розвела багаття під час чого відбувся вибух.

За наданими координатами подія трапилась на адміністративній території Закарпатської області. На місці події 2 особи загинули, 4 травмовані, з них 3 у важкому стані.

О 00.45 рятувальники пошуково-рятувального відділення розпочали супровід з полонини до підніжжя гори 1 постраждалої особи, яку о 01.40 передано бригаді ШНМД в підніжжі гори. О 01.15 розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

О 02.20 рятувальники розпочали заходи з перенесення на ношах 1 важкохворої особи, а 2-х інших постраждалих транспортують автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя в с. Вороненко Поляницької ТГ. На місці події залишаються під наглядом гірських рятувальників ГУ ДСНС в Закарпатській області тіла 2 загиблих осіб.

Станом на 04.20 роботи по рятуванню потерпілих завершено, 4 травмованих осіб з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано до КНП «Яремчанська ЦМЛ».

Для надання допомоги постраждалим було залучено 10 одиниць техніки, в т.ч. “Богун” та 38 чоловік особового складу ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Крім того, додатково для надання допомоги залучено 10 рятувальників та 4 одиниці техніки гірського пошуково-рятувального відділення Лазещина, ГПРВ Ясіня, ГПРЧ Рахів головного управління ДСНС України в Закарпатській області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!