На Надвірнянщині водій "Опеля" втікав від поліції, а його товариш кинувся з кулаками на поліцейського


Прикарпатські поліцейські затримали чоловіка, який вдарив правоохоронця. Пасажир автомобіля вирішив, що поліцейські безпричинно наздоганяють водія, який тікає від них. Будучи напідпитку, чоловік раптово накинувся на працівника поліції. Зараз зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі невдовзі повідомлять йому про підозру у вчинені кримінального правопорушення.

Про це повідомляє пресслужба прикарпатської поліції. 17 липня близько 3 години ночі у Надвірній інспектори сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР зупинили автомобіль «Opel Vectra».

Водій вибіг з транспортного засобу і намагався втекти, але правоохоронці наздогнали правопорушника.

В автомобілі перебувало ще четверо пасажирів, які перешкоджали роботі працівників поліції. 29-річний пасажир намагався з місця події забрати керманича. На зауваження інспекторів мешканець району не реагував, натомість підбіг до поліцейського і раптово наніс удар.

В той час, як зловмисника інспектори затримували, інші пасажири разом з водієм швидко втекли.

На місце події прибули слідчо-оперативна група й допоміжні екіпажі. Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили місцезнаходження водія-втікача. Наразі його доставлено до відділу поліції для проведення слідчих дій.

А його товариша, який наніс поліцейському тілесні ушкодження, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків.

За скоєне затриманому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

У ході досудового розслідування будуть встановлені обставини кримінального правопорушення.

Нагадуємо, що за опір та напад на працівника поліції під час виконання службових обов’язків загрожує кримінальна відповідальність!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!