На Пасічнянському мості заборонять рух вантажівок та обмежать швидкість авто


Сьогодні, 19 серпня в Івано-Франківську відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації.

Серед іншого, заслухали питання "Про стан моста через Бистрицю на вулиці Галицькій". Як повідомив директор комунального підприємства "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко, міст ще в 2016 році визнали обмежено-працездатним. Втім, аварійним він не був. Та останній паводок змінив ситуацію, пише Бліц-Інфо.

"Повінь підмила другу опору. Міст має декілька опор, але бачимо, що друга є підмита. Крім того, повністю змиті габіони, які укріплювали цю опору і дещо змінилося русло ріки. Тому зараз ніхто не може сказати, як себе поведе ця опора у майбутньому. Тому у технічному звіті є вимога провести підводне обстеження. Я спілкувався з спеціалістами, вони мають певні застереження щодо цієї опори. Тому рекомендують цілодобово обмежити переїзд вантажівок понад 24 тони та рух швидкості авто не більше 40 кілометрів в годину. Ми ці рекомендації підтримуємо. Бо ніхто не може чітко сказати, в якому стані та підмита опора. Тому аби не допустити катастрофи, треба вжити такі заходи", - підкреслив Віталій Бурко.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що потрібно звернутися до ОДА, аби на ремонт мосту виділили гроші з тих, які виділили на ліквідацію наслідків паводків.

За словами Віталія Бурка, на першочергові роботи потрібно понад 19 мільйонів гривень. При тому, мова не йде про капітальний ремонт, а комплекс протиаварійних заходів.

Представник патрульної поліції Віталій Василівський повідомив, що поліція встановить відповідні таблички. Але зауважив, що підприємці, які працюють в місті, мають право їхати через міст. Тому тут важливе, аби підприємці розуміли проблему, а водії їхали в об'їзд через Лисець. Втім, здебільшого через міст їдуть вантажівки з накладними, і дуже рідко - транзитом.

Тож комісія погодила встановити такі обмеження з 26 серпня. Адже, як зазначив Руслан Марцінків, у вересні кількість транспорту зростає у рази. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!