На початку вересня долинські освітяни таки отримають свої зарплати і відпускні


30 серпня відбулась робоча зустріч з директорами освітніх закладів Долинської ТГ.

Насамперед, заступниця міського голови Алла Шевченко озвучила реалії майбутньої формули освітньої субвенції на 2022 рік та зупинила увагу на викликах і труднощах, яких в подальшому не оминути при формуванні ефективної мережі освітніх закладів, йдеться на сайті міськради.

Обговорили присутні помилки та прорахунки, які виникли при погодженні тарифікацій освітніх закладів у 2020 році на 2021 рік. Заступниця Алла Шевченко проаналізувала можливості для уникнення їх при погодженні тарифікацій на 2022 рік.

«Мусимо бути господарями, кожен свого закладу. Мені хочеться, щоб усі ми були в рівних умовах, як керівники, працівники, так і Управління освіти та засновник. Без трудових спорів і непорозумінь. Треба допомагати один одному. Згодом ми підготуємо проєкт рішення, обговоримо, залучимо комісію, яким буде врегульовано основні проблемні питання. Таким чином все буде прозоро і усі в рівних умовах. Цей рік разом мусимо вийти з цієї ситуації», – зазначила заступниця Алла Вікторівна.

Під час зустрічі освітяни також проаналізували чи не найголовніше – проведення заходів щодо виплат зареєстрованої заборгованості освітянам громади.

«Якщо стукати – завжди є результат. От, до прикладу, добрі новини є у сусідніх громад, вони шукають виходи з ситуації. Звісно, продумуємо варіанти і можливості. Будемо шукати й далі. Гуртуймося у вирішенні проблем. Так буде ефективніше», – додала Алла Вікторівна.

За результатами роботи у І півріччі, з міського бюджету на галузь «Освіта» спрямовано 178 мільйонів 325 тисяч гривень, що становить майже 80% бюджету громади. Крім того, зареєстровано заборгованість – 32 мільйони 764 тисячі гривень по видатках, що проводяться за рахунок освітньої субвенції. Запропоновані шляхи дофінансування галузі освіти та погашення заборгованості з боку держави перед освітянами міський голова Іван Дирів обговорив з депутатами. Було вирішено внести зміни до бюджету, збільшивши призначення з міського бюджету і направити на освіту додаткових 3 мільйони 160 тисяч грн. Це дасть можливість погасити заборгованість із заробітної плати освітянам за липень та виплатити відпускні.

Профільна заступниця Алла Шевченко розповіла«31 серпня буде профінансовано 2 мільйони 180 тисяч гривень. У найближчі дні педагоги отримають ці кошти. А з першого вересня очікується зарахування першого фінансового траншу освітньої субвенції вересня у розмірі 6 мільйонів 400 тисяч, що дасть можливість погасити борг по готівкових коштах відпускних».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!