На Городенківщині браконьєр вдарив веслом по голові рибінспектора


Івано-Франківський рибпатруль виявив особу, що займалася ловом червонокнижних вирезубів забороненим знаряддям лову.

4 серпня 2020 року Івано-Франківські рибпатрульні виявили на річці Дністер грубе порушення правил рибальства. Під час проведення рибоохоронного рейду на березі Дністра нижче села Копачинці Городенківського району близько 1 години ночі виявлено двох осіб, що здійснювали лов риби забороненим знаряддям лову – «сплавною» лісковою сіткою з дерев’яного човна. Начальник Івано-Франківського рибпатруля підійшов до порушників, що перебирали рибу в сітці, відрекомендувався і запропонував порушникам піднятися на берег. Всупереч цьому, порушники кинулися втікати вплав в річку на інший берег.

Рятуючи порушників від наслідків даного рішення, один із рибпатрульних на дерев’яному човні наздогнав порушника, що відставав (ним житель Бучацького району 1959 р.н.), відрізаючи можливість небезпечного руху до швидкої течії і запропонував порушнику борт човна щоб триматися, і разом з ним повернутися до ближчого берега. Натомість, особа почала розхитувати човен, намагаючись перекинути борт разом із державним інспектором та незаконно здобутим уловом.

Коли дана спроба не увінчалася успіхом, порушник почав викидати незаконно виловлену рибу за борт, при цьому вдаривши державного інспектора по голові веслом, коли той перекидав поліетиленовий мішок з уловом за спину.

Попри злісний опір, риб патрульному вдалося відібрати весло в порушника і продовжити рух до берега. Тим часом інший рибоохоронець підплив до човна. Попри погрози з боку порушника, державним інспекторам вдалося припровадити порушника до берега, де той отримав змогу перевдягнутися, та розпалили вогнище, щоб висушити порушника, після чого той продовжувати свої погрози в бік державних працівників Управління Держагентства рибного господарства.

Рибпатрульні в улові порушника виявили 4 екз. вирезуба причорноморського вагою понад 2 кг у снулому стані. Сума збитків склала 40 000 грн (згідно постанови КМУ від 21 листопада 2011 р. N 1209 ).

Заборонене знаряддя лову – «сплавну сітку» довжиною 45 м, вічко 40 мм та 4 екз. вирезуба причорноморського вилучено. Державними інспекторами складено протоколи по ст. 90 (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) та ст. 85 ч.4 (Грубе порушення правил рибальства) КУпАП.

У зв’язку із тим, що в порушника не було документів, що засвідчували його особу та ознаками кримінального порушення, на місце викликана слідчо-оперативна група Городенківського ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області. Ведуться слідчі дії.

Івано-Франківський рибпатруль закликає рибалок – у випадку, якщо Вам стали відомими випадки грубого порушення Правил рибальства – телефонуйте на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (097) 392-72-80.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!