На Прикарпатті двох медиків МСЕК спіймали на підробці документів


Регіональна робоча група провела перевірку роботи спеціалізованої МСЕК в Івано-Франківській області і знайшла серйозні порушення.

Як повідомили у МОЗ, під час перевірки виявили випадки фальсифікації документів, інформацію про що передано в правоохоронні органи. 

"У ході перевірки рішень спеціалізованої МСЕК в Івано-Франківській області виявлено підроблені виписки про стаціонарне лікування. У лікарні розпочато кримінальну справу щодо медичної сестри ЛКК і підроблення певної документації. Про дані факти повідомлені правоохоронні органи, відкрито кримінальну справу щодо лікаря-психіатра Обласної психіатричної лікарні №1"- кажуть у МОЗ.

Загалом, найбільше порушень під час перевірок МСЕК, комісія виявила у веденні медичної документації. Так, в медичних документах, які направлялись на МСЕК, вказували вищий ступінь порушення без підтверджувальних досліджень. А іноді, навпаки, призначали додаткові дороговартісні обстеження, які просто були непотрібні. Цим створювали додаткове фінансове навантаження.

Виявлені також випадки, коли свідомо встановлювали групу інвалідності, обґрунтовуючи рішення наявністю соціального фактора. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!