На Прикарпатті інспектор нацпарку допустив незаконну вирубку лісу на 4,7 млн грн


Інспектора Карпатського національного парку підозрюють у неналежному виконанні обов’язків. Він допустив незаконну вирубку лісу на 4,7 млн грн.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

На території природно-заповідного фонду, яку він мав охороняти, вирубали 27 дерев різних порід.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору природного заповідного фонду за фактом неналежного виконання посадових обов’язків, що завдано шкоди навколишньому природному серидовищу (ч. 2 ст. 367 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено, шо внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків підозрюваним на території ввіреного йому під охорону кварталу Карпатського НПП здійснено самовільне рубання на території природно-заповідного фонду 27 дерев різних порід. Внаслідок вищевказаних незаконних рубок спричинено матеріальну шкоду в розмірі 4,7 млн грн", - повідомляють у прокуратурі.

За скоєне чоловіку загрожує від 2 до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Головне фото ілюстративне.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!