На Прикарпатті хочуть зупинити всі перевезення, окрім власних авто


Відповідне рішення про додаткові обмеження в "червоних" зонах прийняли на засіданні уряду 24 лютого.

Нові обмеження почнуть діяти через сім днів. Втім, прем'єр-міністр доручив протягом одного дня доопрацювати ці зміни з усіма запропонованими правками.

Проголосовані зміни стосуються пасажирських перевезень, інформує Бліц-Інфо

"Всім нам відомо про ситуацію, яка склалася на Франківщині. Щоб можна було запровадити обмежувальні заходи щодо перевезення пасажирів пасажирським транспортом пропонуємо внести зміни до постанови 1236. Зокрема пропонується на територіях де встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки введення додатково до обмежувальних заходів заборони на пасажирські перевезення", - сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

За словами міністра, йдеться про те, щоб до наявних обмежень додатково заборонити:

- регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метрополітеном (крім транзитних перевезень);

- перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів, включно з водієм, становить понад п'ять людей (не враховуються діти до 14 років).

"Уточнюю, йдеться про те, що персональний транспорт може здійснювати перевезення, а маршрутні таксі ні. Службові автомобільні засоби підприємств, закладів та установ можуть здійснювати перевезення за умов забезпечення водіїв та пасажирів засобами індивідуального захисту і виключно за маршрутами руху яких поінформовано не менш як за два дні органи поліції", - зачитав зміни міністр. 

Денис Шмигаль наголосив, що буде пропонувати під час доопрацювання цього рішення пункт про заборону на регулярні та нерегулярні авіаперевезення. забрати.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!