На Прикарпатті офіційно безробітними є понад 13 тисяч осіб


початку року 1,7 тис. роботодавців поінформували Івано-Франківську обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У січні- лютому 2021 року в базі даних служби зайнятості налічувалось 3,8 тис. вакансій. Протягом січня - лютого 2021 року статус безробітного мали 17,7 тис. осіб.

Один з ключових напрямків роботи - співпраця служби зайнятості та роботодавців задля забезпечення легалізації трудових відносин, встановлення належних умов праці та захисту трудових прав працівників.

Як повідомив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, за сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 2,4 тис. осіб. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 99 безробітних. Крім того, 140 осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за сприяння служби зайнятості 1,2 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами, у січні - лютому 2021 року становила 17,5 тис. осіб.

Послугами служби зайнятості області скористався 301 демобілізований військовослужбовець – учасник антитерористичної операції. Також на обліку перебувало 35 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України.

Станом на 1 березня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 13,3 тис. осіб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!