На Прикарпатті ОПОРА виявила передвиборчу агітацію на рейсових автобусах


26 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА виявили на автобусі у Надвірній агітацію за політичну партію «Платформа громад». Про порушення повідомили поліцію.

Наліпки «Країна починається з громади. Платформа громад» були розміщені на автобусі, який здійснює рейси «Надвірна – Івано-Франківськ».

Івано-Франківська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатів у депутати Івано-Франківської обласної ради включених до єдиного та територіальних виборчих обласної організації «Платформа громад» 23 вересня. 

Відповідно до Виборчого кодексу агітація розпочинається на наступний день після реєстрації кандидатів. 

Як зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА на Івано-Франківщині, розміщення агітації на користь політичної партії «Платформа громад» у транспорті загального користування суперечить частині 17 статті 57  Виборчого кодексу, яка забороняє розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування.

«ОПОРА звернулась у поліцію щодо перевірки цього факту, який може містити також ознаки порушення статті 212-14 «Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює відповідальність за розміщення громадянами агітації у заборонених місцях», - сказав Богдан Морикіт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!