На Прикарпатті планують створити ексклюзивну туристичну цікавинку – глемпінги


Днями відбулося засідання Туристичної ради, під час якого йшлося про основні напрямки розвитку і підтримки туристичної галузі в Івано-Франківській області.

Зокрема і про заявку, подану на конкурс секторальної бюджетної підтримки ЄС «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях».

Голова Туристичної ради Андрій Матійчик розповідає: «Нам потрібно розвивати туризм на території Дністровського каньйону, адже у природоохоронних зонах можна створити багато цікавих проектів, зокрема – глемпінги. І для цього нам потрібна підтримка державного і обласного бюджетів.

Власне, глемпінг або гламурний кемпінг – місце проживання, яке має абсолютно комфортабельні умови, не гірші, ніж у хороших якісних готелях. Це локація, яка знаходиться впритул до природи і яка не нищить природу, не передбачає зміни в ландшафті, а гармонійно вписується у природний ландшафт.

У проєкт входить створення мережі глемпінгів у Івано-Франківській, Закарпатській і Львівській областях. Визначені відповідні місця в Національних природних парках. На Франківщині їх планують розмістити у Дністровському каньйоні у межах Тлумацького району. Це один із найякісніших і прогресивних проєктів, поданих на секторальну підтримку».

Фінансування проєкту побудови глемпінгів передбачає виділення 5-6 мільйонів із бюджету на одну область.

«Це моя давня мрія – створення еко-туристичного продукту в межах Дністровського каньйону, а саме закладів розміщення сезонного типу для того, щоб ми могли поселяти туристів цілорічно. У майбутньому буде створена мережа таких закладів, щоб зробити спектр надання туристичних послуг ширшим», – каже заступник голови Туристичної ради Михайло Ковтун.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!