На Прикарпатті посилять контроль за дотриманням карантину


В Івано-Франківській ОДА відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Йшлося про протиепідемічну ситуацію на території області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID-19. Як зауважив голова ОДА Віталій Федорів, упродовж останніх днів значно зросла кількість прикарпатців, які занедужали на коронавірус. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж семи днів зріс й становить 13,44 при урядовому нормативі 12. Тому необхідно посилити карантин на Прикарпатті та напрацювати узгоджене і дієве рішення комісії ТЕБ і НС.

Обговорювали зняття пом’якшувальних обмежень на території області, які стосуються роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів та закладів культури, які були прийняті на попередніх засіданнях Регіональної комісії ТЕБ і НС. Наголошувалось й на порядку проведення культурно-масових та релігійних заходів у карантинних умовах .

Були прийняті рішення щодо посилення контролю Національною поліцію, Держпроспоживслужбою за виконанням карантинних та епідемічних вимог органами місцевого самоврядування й керівниками суб’єктів господарювання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!