На Прикарпатті повідомили про підозру у держзраді полоненим бойовикам "лднр"


На Івано-Франківщині повідомили про підозру у державній зраді та в участі в незаконних збройних формуваннях мешканцям Луганської та Донецької областей.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури восьми громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та в участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території або в збройних формуваннях держави-агресора (ч. 2 ст.111, ч. 7 ст.111-1 КК України). Слідством встановлено, що підозрювані - мешканці Донецької та Луганської областей, перейшли на бік ворога і воювали проти українських військових. Більшість мали військовий досвід в окупаційних підрозділах ще з 2014 року, проходячи службу за контрактом", - зазначають у прокуратурі.

Там додали, що серед них  - «заступник командира взводу» у т.зв. «10-й окремій артилерійській бригаді лнр», «навідник-оператор танку» т.зв. «3-ї окремої мотострілецької бригади», а також «стрільці» т.зв. «народної міліції лнр». Всі вони упродовж 2022 брали активну участь у штурмі українських населених пунктів в Харківській, Донецькій та Луганській областях, де їх взяли у полон військовослужбовці ЗСУ.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!