На Прикарпатті спіймали 15 іноземців-порушників


У рамках проведення цілеспрямованих профілактичних заходів працівники міграційної служби Івано-Франківської області за останній час виявили на території Прикарпаття 15 осіб-іноземців, які порушили міграційне законодавство під час перебування в Україні.

З-поміж виявлених правопорушників – 5 осіб з неврегульованим статусом, яких зазвичай називають нелегальними мігрантами. Кожного з цих іноземців, а йдеться про 3 громадян Російської Федерації, громадянина Турецької Республіки і громадянина Республіки Молдови, притягнуто до адміністративної відповідальності (стягнення штрафу) і зобов’язано до визначеного строку покинути Україну.

Крім того, виявлено близько десятка правопорушень, пов’язаних з перебуванням іноземців в Україні з недійсними документами або ж без документів з причин втрати. На правопорушників було накладено штрафних санкцій на загальну суму майже 30 тисяч гривень, які стягуються на користь держави.

Працівники міграційної служби здійснюють подальші заходи щодо виявлення і документування фактів порушення міграційного законодавства. Системними стали профілактичні відпрацювання у курортних містечках та місцях туристичного відпочинку. 

Як і раніше, міграційними сподіваються на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям на території Івано-Франківщини. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!