На Прикарпатті таки встановлять блокпости на в'їздах в область


Про це повідомили на спільному брифінгу керівництва області та головного санітарного лікаря України.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ситуація на Івано-Франківщині дуже складна і введення жорстких обмежень - це єдине, що допоможе розірвати ланцюг захворюваності, інформує Бліц-Інфо

Водночас голова Івано-франківської облради Олександр Сич зауважив, що сподівається на чітку, жорстку і прагматичну дію як медиків, так і влади.

"Ми постійно тримали ситуацію на контролі, приймали відповідні рішення, виділяли кошти. Сьогодні, порадившись з головою ОДА ми оперативно змогли знайти 5 мільйонів гривень для придбання кисневих концентраторів. За потреби будемо і далі "трясти" наші резерви. Водночас закликаю людей до максимальної самодисципліни. Нам не стільки лікувати потрібно людей, як розірвати ланцюг захворюваності, а тоді вже впораємося з потоком тих ,кого треба лікувати", - сказав Олександр Сич. 

Що ж стосується можливого "закриття" області про яке говорили під час засідання комісії ТЕБ і НС, то голова ОДА Андрій Бойчук зауважив, що перш за все потрібно розуміти, що ми вкладаємо в це поняття.

"В моєму розумінні є потреба обмежити в'їзд інших хворих. Це єдине, що заставляє вводити ці обмеження. Будуть блокпости де будуть міряти температуру, оглядати людей, щоб визначати хворих. Будуть сформовані мобільні групи у які увійдуть медики, поліцейські, ДСНС і представники громадськості. Ми зараз формуємо ці мобільні групи,  графіки чергувань. Коли вони будуть сформовані ми повідомимо, як це буде відбуватися", - казав очільник ОДА. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!