На Прикарпатті ведмедя Юру з туристичного центру передадуть до притулку «Домажир»


На Прикарпатті ведмедя Юру з туристичного центру добровільно передадуть до притулку «Домажир», покращивши умови проживання тварини відповідно до норм.

Це Укрінформу телефоном підтвердив голова організації «Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи» та заступник директора Галицького НПП Володимир Бучко.

«Власник ведмедя звернувся до нашої громадської організації з проханням віднайти притулок і кращі умови для його ведмедя Юри. Кілька днів ми вели перемовини з національними парками і реабілітаційними центрами і повідомили власнику, що ведмедя готовий прийняти реабілітаційний центр «Домажир» під Львовом», – повідомив Бучко.

Те, що 14-річного Юру передають у ведмежий притулок, підтвердили і в адміністрації Косівського туристичного центру «Байка». На це погодилися під тиском громадських активістів. Насправді, зізнаються у центрі, дуже переживають за Юру, бо на території центру він проживав у вольєрі площею близько 200 кв метрів з двома барлогами і до життя у лісі не звик. Стверджують, що Юра жив під наглядом ветеринарів, бо від народження має вади зору.

Раніше Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляла про те, що спільно зі спеціалістами ветеринарної служби здійснила позапланову перевірку Косівського туристичного центру «Байка». Згідно з висновком фахівців, ведмідь здоровий та перебуває у гарному фізичному стані. Також посадові особи комплексу надали паспорт на тварину та документи, що підтверджують щорічне ветеринарне обстеження.

«Однак умови утримання тварини не відповідають Порядку утримання та розведення диких тварин… За вказаним порядком, вольєр має бути площею не менш як 200 квадратних метрів з висотою стелі не менш як 4 метри. Інспектори надали припис відпочинковому комплексу привести умови утримання ведмедя до чинного законодавства. У разі невиконання припису протягом місяця Держекоінспекція вилучить тварину, яка буде передана до спеціалізованого центру», – зазначили у Держекоінспекції.

Ведмежий притулок «Домажир» – реабілітаційний центр, мета якого – допомога та порятунок ведмедів із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Притулок працює у селі Домажир, що за 15 км від Львова, з жовтня 2017 року. Вольєр реабілітаційного центру розташований у лісі. Площа притулку – 20 га. Він відповідає всім європейським стандартам закладів такого типу і створений за допомоги міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS. Тут умови для утримання тварин максимально наближені до природних, що сприяє відновленню природних інстинктів та поведінки. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис. квадратних метрів, є басейни і штучні барлоги. Наразі у притулку перебувають 22 ведмедів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!