На Прикарпатті військовий за чотири тисячі доларів "влаштовував" на службу до тилової частини


Командир роти тилової частини з Прикарпаття підозрюють обіцяв за 4000 доларів "працевлаштувати" водієм військовозобов'язаного.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Так, 47-річний військовий за чотири тисячі доларів США обіцяв "вирішити питання" про працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить. Тож так останній міг уникнути відрядження у зону бойових дій.

"Встановлено, що для реалізації злочинного плану командир мав вплинути на рішення керівництва військової частини. Викрили підозрюваного після отримання через посередника обумовленої суми коштів. Наразі йому обрано запобіжний захід, а також вирішується питання щодо його відсторонення від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб. Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України", - зазначають у прокуратурі.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!