На Прикарпатті з 32 об'єктів ДФРР здали тільки вісім


Цьогоріч на Івано-Франківщині за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку реалізуються 32 проекти на загальну суму 286,906 млн.

На сьогодні вісім об’єктів будівництва завершені та здані в експлуатацію. На решті – ще тривають роботи. Про це сьогодні під час щотижневої онлайннаради у голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА і головами райдержадміністрацій повідомила директор департаменту розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Галина Магулій.

За її словами, наразі касові видатки по 32 об’єктах складають 131,872 млн грн, у тому числі з ДФРР - 118,603 млн грн (освоєння – 62,9% до отриманих коштів ДФРР) та з місцевого бюджету - 13,268 млн грн (освоєння – 19,9 % від передбачених). Повністю завершено роботи у Городенківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, в Брошнів-Осадському ліцеї Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ , Замулинецькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Матеївецької сільської ради ОТГ, Гаврилівському ліцею Надвірнянського району, дитячом садочку в с.Гринівці Тлумацького району, дитячому садочку с.Марківка Коломийського району, футбольному полі в с.Черніїв Івано-Франківської міської ради та стадіоні в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ.

Однак є ряд об’єктів, де на сьогодні відсутні касові видатки на оплату робіт та послуг. Це, зокрема, об’єкти у Надвірнянському та Калуському районах. Проблемним питанням також є те, що на об’єктах, які фінансуються з ДФРР, є наявність додаткових робіт,які виникають у процесі будівництва та які не передбачені проектно-кошторисною документацією. Враховуючи рівень проведених касових видатків по коштах ДФРР, на переконання Галини Магулій, вбачається ризик неосвоєння коштів по кількох об’єктах, таких як садочок «Сонечко» у Богородчанах, НВК у с. Чукалівка Івано-Франківської міської ради, спортивний зал у с. Заріччя Надвірнянського району тощо.

Слід зазначити, що для реалізації проектів на 2021 рік проектом Закону України «Про Державний бюджет на 2021рік» передбачено бюджетну програму ДФРР в обсязі 9360 млн грн. Мінрегіоном здійснено індикативний розподіл зазначених коштів за регіонами. Для Івано-Франківської області буде спрямовано 244 мільйони гривень. Також до 10 листопада за результатами проведених конкурсів потрібно надати Мінрегіону пропозиції із переліком проектів.

Першочергово будуть відбиратися перехідні проекти, реалізація яких передбачалася також у 2021 році. Відбір буде проводитися з урахуванням освоєння коштів та виконаних робіт на об’єктах у поточному році. При неосвоєнні коштів, передбачених на 2020 рік, дані об’єкти не будуть розглядатися для подальшого фінансування у 2021 році. Віталій Федорів закликав розпорядників коштів активізувати роботу щодо реалізації об’єктів, які фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!