На Прикарпатті на 37 мільйонів закуплять ноутбуків для освітян


Пандемія коронавірусу дала поштовх стрімкій цифровізації усіх сфер. Дистанційне навчання, онлайн-технології та онлайн-навчання стали новою реальністю для учнів, студентів і вчителів.

В умовах сьогодення державою запроваджується цифровізація послуг та створюються необхідні умови для онлайн-навчання – щоб і школярі, і вчителі отримали більше можливостей, пише ІФ ОДА.

Для того, щоб зробити процес навчання більш сучасним і доступним для вчителів Івано-Франківщини за кошти державної субвенції будуть придбані ноутбуки. Для цього області виділили понад 37 мільйонів гривень у рамках надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти.

Зазначимо, що використання субвенції здійснюватиметься на засадах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів. Опісля проведених тендерних процедур, для освітян будуть придбані ноутбуки, які допоможуть забезпечити належний освітній процес в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!