На Прикарпатті запрацювали три навчальні центри, які відкрили переселенці з Краматорська


На Прикарпатті переселенці з Краматорська відкрили три приватні навчальні заклади – два дитсадки, у Коломиї та в Калуші, та початкову школу в Івано-Франківську.

Про це розповіла підприємиця з Краматорська, засновниця мережі релокованих приватних дитячих центрів «Планета знань» Ганна Ощепкова, пише Укрінформ.

«У партнерстві з місцевим бізнесом ми відкрили у Коломиї дитячий садочок. Нині його відвідують близько 40 дітей. Другий дитячий садочок ми відкрили у Калуші, у 2023 році. Його відвідують 18 дітей. Тоді ж у вересні ми відкрили в Івано-Франківську початкову школу на один клас», - зазначила Ощепкова.

За її словами, нині цю школу відвідують п’ятеро дітей, з них двоє – місцеві і троє – діти з родин ВПО. Наразі школу планують розширити.

«Ми в цьому бізнесі працювали з 2014 року. У Краматорську було 4 дитячі центри і дошкільний приватний заклад. Після початку повномасштабної війни, коли дітей евакуйовували, ми релакувались на Івано-Франківщину», - додає засновниця навчальних центрів.

Вона розповідає, що у перші місяці війни зупинились в Коломиї, де допомогли з житлом. Спершу просто чекали на закінчення війни, а тоді вивезли обладнання, яке вціліло. Спробували працювати у Коломиї, де дитсадок на початку відвідували, переважно, діти переселенців. Нині ж сюди приводять своїх дітей більше місцеві мешканці. Попри це, каже Ганна Ощепкова, нещодавно їй вдалося відновити роботу дитсадка у Краматорську, куди повертаються люди.

«Ми працюємо в окремому приміщенні з укриттям, щоб було безпечно. Там у нас вже більше 10 дітей», - зауважила підприємиця.

Серед проблем у роботі на Прикарпатті вона називає брак фахівців. Каже, люди виїжджають, а тому є складнощі з персоналом.

«Ми намагаємось брати молодь, студентів і учити їх, бо працюємо по своїх авторських правах... Нам потрібні люди, які мають вогник в очах, будуть стрибати з дітьми і хочуть навчатись», - запевняє Ганна Ощепкова.

На Прикарпатті у навчальних закладах вона створила близько 15 робочих місць. Окрім того, нині шукає людей на виробництво, а це – виготовлення ігор та посібників для дитячих закладів. Зізнається, у Краматорську це було лише хобі, а на Прикарпатті, куди вивезли обладнання, зайняло серйозну нішу у сімейному бізнесі.

«Зараз ми випускаємо реабілітаційне обладнання, меблі і теж розширюємось», - зауважила Ощепкова.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!