На Прикарпатті запрацював сільгоспкооператив


У Білоберізькій об'єднаній територіальній громаді, що на Верховинщині, запрацював сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Гуцульські газди".

Підприємство здійснює переробку плодово-овочевої продукції приватних домогосподарств, а також зібраних дикорослих рослин і ягід. Про це повідомив голова ОТГ Дмитро Іванюк, пише Бліц-Інфо з посиланням на Агенцію розвитку ОТГ Прикарпаття.

За його словами, сільська рада виділила приміщення площею майже 200 кв. м для створення кооперативу, а міжнародні партнери кошти на закупівлю спеціалізованого обладнання.

"З місцевого бюджету виділили понад 200 тисяч гривень на ремонт приміщення, а програма USAID DOBRE 35 тисяч доларів на закупівлю обладнання: камер попереднього зберігання, шокової заморозки та зберігання вже готової продукції. Окрім того, за ці кошти закупили й інфрачервону сушку та овочерізку", - наголосив Дмитро Іванюк.

Голова громади відзначив, що робота кооперативу сприятиме й створенню нових робочих місць у громаді.

"Діяльність підприємства сприятиме зайнятості населення. На його базі створять від п’яти до десяти нових робочих місць», - сказав він.
Дмитро Іванюк наголосив, що підприємство готове до співпраці та закликав усіх охочих приєднатись до діяльності СОК (Деталі за телефоном: 068 7969453).

Представник Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Денис Тиняний відзначив вагому підтримку міжнародних програм у створенні нових виробничих потужностей у громадах області. Він нагадав, що за підтримки USAID DOBRE такі кооперативи вже запрацювали у Печеніжинській та Старобогородчанській ОТГ. А невдовзі розпочнуть роботу ще й у Більшівцівській та П'ядицькій об'єднаних територіальних громадах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!