На Прикарпатті засудили двох бойовиків "лнр/днр"


За матеріалами СБУ в Івано-Франківській області суд засудив до 14 років позбавлення волі ворожого «снайпера-радіотелефоніста», якого Збройні сили взяли в полон у Момотовому на Харківщині.

23-річний мобілізований громадянин рф із Донецька воював проти українського війська в окремому стрілецько-снайперському взводі 3 батальйону 115 полку т. зв. «ДНР» російських збройних сил, інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області

У своєму підрозділі він відповідав за польовий зв’язок, забезпечував пропускний режим на блокпостах в районі населених пунктів Веселе, Кутузівка та Момотове Харківської області.

Брав участь у бойових діях під селом Бобрівка, де мобілізованих з окупованих територій за наказом росіян кинули в розвідку боєм. Вони повинні були викликати на себе вогонь українського війська, щоб 25 бригада збройних сил рф змогла виявити позиції ЗСУ та нанести по них вогневе ураження.

Бойовик потрапив у полон разом зі своїм взводом під час звільнення Збройними силами України селища Момотове, коли ворожий підрозділ втратив зв’язок зі штабом та бойове управління.

Івано-Франківським міським судом засуджений за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Інший бойовик потрапив у полон до українських Збройних сил під час боїв у районі міста Рубіжне в Луганській області. Він мешканець окупованих територій, уродженець Антрациту, жив у Луганську, де його мобілізували співробітники т. зв. «МГБ».

Під час комплектування був розподілений у новостворений 208 полк т. зв. «народної міліції ЛНР». Служив у 3 відділенні 2 взводу 3 роти 2 батальйону на посаді стрільця.

Коли Збройні сили України вели тяжкі бої за оборону Рубіжного, бойовика було поранено. Він кілька діб переховувався в лісах, де його врешті й знайшли українські захисники.

Враховуючи той факт, що бойовик є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши докази, суд засудив його до 15 років позбавлення волі за такими статтями:

- ч. 2 ст. 111 – державна зрада;

- ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації, сприяння її діяльності;

- ч. 2 ст. 260 – участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!