На Прикарпатті затримали чоловіків, які вимагали гроші у матері військового


Прикарпатські поліцейські викрили організатора на вимаганні грошей у матері військовозобов’язаного: досудове розслідування завершено.

Про це повідомляє пресслужба обласноі поліції. Поліцейські задокументували факт вимагання організатором коштів у матері військовозобов’язаного. Разом із трьома спільниками – родичами, зловмисник неодноразово телефонував та приїжджав додому до жінки, залякував її, погрожував фізичною розправою над сином, якщо вона не заплатить гроші.

Правоохоронці затримали організатора «на гарячому», коли жінка передала підприємцю 6750 доларів США – це гроші, які незаконно вимагав підприємець з урахуванням надуманих ним же відсотків.

Під час обшуків в організатора та його спільників правоохоронці виявили та вилучили автомобілі, документацію транспортного підприємства, чорнові записи, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. Організатору слідчі оголосили про підозру за ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України та службове підроблення. Крім того, йому та трьом спільникам ще оголошено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. А це - вимагання з погрозою насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

За вчинення цих злочинів на фігурантів може очікувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!