На Прикарпатті завершився призов офіцерів запасу


1 та 2 грудня 14 офіцерів, які раніше закінчили кафедру військової підготовки у вишах Прикарпаття і не проходили службу в Збройних силах України, вирушили у навчальні центри на курси перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Навчання триватимуть три місяці, після чого дані військовослужбовці будуть призначені на посади у військових частинах, пише пресслужба Івано-Франківського військкомату. 

Термін служби для призваних офіцерів запасу півтора року.

За бажанням, через 6 місяців, військовослужбовець має право укласти контракт та продовжити службу.

Відбір кандидатів проводився за 16 військово-обліковими спеціальностями.

Усі призовники проходитимуть тримісячну підготовку у навчальних центрах на Львівщині та Одещині.

В основному вони навчатимуться за спеціальностями командир механізованого взводу, заступник командира з морально-психологічного забезпечення, командир підрозділу паливо-мастильних матеріалів та артилерист.

Вже після навчання всі офіцери будуть розподілені по військових частинах нашого війська де в подальшому проходитимуть військову службу.

За офіційно працевлаштованими офіцерами протягом всього терміну служби зберігатиметься місце роботи та середній заробіток.

На офіцерів запасу розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом. 

Важливо! Офіцерів запасу, призваних на військову службу в район виконання завдань не відправляють. Військову службу вони проходять у місцях постійної дислокації частин.

Черговий призов офіцерів відбувся відповідно наказу міністра оборони від 28 жовтня 2020 року №391 «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в листопаді-грудні 2020 року».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!