На Прикарпатті знизилися ціни на алкоголь і тютюн


За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у серпні 2020 р. у порівнянні з липнем 2020 р. в області зросли на 0,2%, з початку року – зросли на 2,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо. 

У серпні 2020 р. зниження споживчих цін на 0,9–0,1% зафіксовано в більшості регіонів України, за винятком Рівненської, Хмельницької, Чернігівської, Івано-Франківської та Одеської областей, де споживчі ціни зросли до 0,2%. 

На споживчому ринку області у серпні п.р. у порівнянні з липнем п.р. ціни на харчові продукти та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. 

Найбільше (на 13,3%) подешевшали овочі.

На 4,3–0,6% знизилися ціни на фрукти, сметану, сир і м’який сир (творог), маргарин.

Водночас на 4,5–0,5% подорожчали яйця, м’ясо птиці, соняшникова олія, сало, масло, цукор, безалкогольні напої, хліб, макаронні вироби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 0,2%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 1,6%. 

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 8,5% відбулося в основному внаслідок підвищення цін на природний газ на 35,0%. 

Ціни на транспорт зросли на 3,1% в першу чергу внаслідок подорожчання проїзду у міському транспорті у 1,5 раза, палива та мастил – на 2,3%.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!