На Прикарпатті зупинили вантажівку із понад 6 тоннами нелегального дизелю


Вантаж без зареєстрованих акцизних накладних прямував з Івано-Франківщини на Буковину. Водій не лише отримав адміністративний протокол, а й позбувся автомобіля із нелегальним пальним.

25 листопада вантажівку з цистерною для перевірки документів зупинили працівники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та співробітники Управління патрульної поліції. Водій перевозив понад 6 тонн дизельного пального без дозвільних документів. Вантаж прямував до пункту розвантаження у Чернівецькій області. Про це Бліц-Інфо повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Поліцейські склали на водія адміністративний протокол за ч. 4 ст. 164 (Порушення порядку проведення господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у межах 17-34 тисяч гривень із конфіскацією пального та транспортного засобу.

Поліцейські на місці вилучили вантажівку із понад 6 тоннами нелегального пального до прийняття рішення судом. Заходи проводилися у співпраці з працівниками управління контролю за підакцизними товарами Державної податкової служби.

Нагадуємо: за виготовлення, перевезення та збут підакцизних товарів без дозвільних документів передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Продукція та транспортні засоби можуть бути вилучені правоохоронцями та в подальшому конфісковані судом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!