На Прикарпатті Центрі соціально-психологічної допомоги сприяє вирішенню проблем людей, які опинилися у складних обставинах


У селищі Верховина функціонує обласний Центр соціально-психологічної допомоги, у якому проживають люди, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Фахівці центру допомагають їм вирішувати житлово-побутові проблеми, питання оформлення документів для призначення державної допомоги, працевлаштування, лікування, догляду тощо.

З початку року в закладі перебувала 61 особа, з них - 30 дітей. Звернутися до центру, за словами його працівників, спонукають, в першу чергу, безпритульність, конфлікти та насильство у сім’ї.

Центр обладнаний сучасною побутовою технікою, у ньому облаштовано дитячу ігрову кімнату, творчу майстерню, кімнату релаксації, конференц-зал, внутрішню каплицю, бібліотеку, кабінет медсестри, ізолятор, житлові кімнати, спортивний майданчик, кухню та їдальню. У центрі працюють психолог та соціальний педагог.

«Робота Центру соціально-психологічної допомоги у Верховині надзвичайно важлива для людей, які внаслідок певних причин почуваються незахищеними у власних родинах, перебувають у складних життєвих обставинах, не мають змоги лікуватися чи працевлаштуватися», - зазначила на робочій нараді, проведеній днями на базі центру, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Боднар.

На нараді проаналізували діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в межах виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Учасники заходу обговорили потребу та можливості здійснення на базі Центру соціально-психологічної допомоги у Верховині соціальної роботи із жінками на 7-9 місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців.