На Прикарпатті добудують тільки частину об’єктів незавершеного будівництва, решту – знімуть з балансу чи перепрофілюють


В Івано-Франківській області на початку року було 803 об’єкти незавершеного будівництва різних форм власності.

Із загальної кількості незавершених об’єктів 495 або 61,7%, знаходились у стадії будівництва, на 308 (38,3%) -  будівництво тимчасово припинено або законсервовано. Найбільше таких об’єктів, розташовано у Тисменицькому районі (9,4% загальної кількості зазначених об’єктів в області), Івано-Франківській міській раді (8,8%), місті Калуші (7,5%) та Галицькому районі (7,5%), повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

До кінця 2013 року об’єкти незавершеного будівництва повинні скоротитись на 51% - таке завдання було доручено департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.

Сьогодні частина районів не справляються з запланованим графіком. Такі висновки озвучив начальник управління регіонального розвитку Івано-Франківської ОДА Олександр Ковальчук на засіданні колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

«Калуш планує ввести в експлуатацію тільки 4 з 41 об’єкта незавершеного будівництва, Борогодчанський район тільки 9 із 29 об’єктів, Косівський  район з 55 планує здати тільки 10 , Городенківський - 2 з 17 об’єктів. Хоча в січні райони подавали цифри не менші ніж 50% від загальної кількості об’єктів», - зауважує Олександр Васильович.

Засідання не змогло заслухати точку зору з даного питання деяких заступників голів районних державних адміністрацій через їхню відсутність на колегії.

Рішенням колегії поставлений термін виконання завдання до 20 грудня 2013 року.

Головуючий колегії, заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак  зазначив, що тільки частину об’єктів незавершеного будівництва мають добудувати, а частину потрібно зняти з балансу чи перепрофілювати через неможливість їх добудови.