На Прикарпатті думали куди дівати тверді побутові відходи з населених пунктів


Питання вивозу твердих побутових відходів з населених пунктів та відсутності коштів на делеговані повноваження - обговорили на засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Долинського району під головуванням заступника голови Асоціації Івана Даця. У засіданні взяв участь голова районної державної адміністрації Руслан Франків.

Сільські голови порушували питання складності укладання договорів на вивіз сміття із місцевими комунальними господарствами та населенням, а також висловили власне бачення можливих шляхів його позитивного вирішення шляхом прийняття районної програми, яка буде передбачати відповідні заходи та фінансування.

Учасники засідання обговорили цілий ряд питань: щодо відсутності коштів на делеговані повноваження, розміщення проектів рішень, регуляторних актів сільської ради на веб-сайті райдержадміністрації, районної ради та у місцевих друкованих ЗМІ; оформлення документів із земельних питань за поданими відділом Держземагентства в Долинському районі взірцями.

Голова районної державної адміністрації Руслан Франків наголосив на першочерговості  вирішення проблеми вивозу сміття з населених пунктів району та налагодження співпраці органів виконавчої влади і місцевого самоврядування задля спільного вирішення важливих питань життя краян, повідомляють ОДТРК Карпати.