На Прикарпатті хочуть встановити ще один пам'ятник Степанові Бандері


Очільник Долинської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Франків взяв участь у засіданні містобудівної ради, що відбулося 4 листопада 2013 року в конференц-залі краєзнавчого музею "Бойківщина".

На засіданні розглядали пропозиції щодо встановлення пам'ятника Степанові Бандері в м. Долина, пише Стик.

Авторами майбутнього монумента провіднику Організації Українських Націоналістів стануть відомі львівські митці Василь Ярич і Орест Скоп.

Сам пам'ятник, як було вирішено під час засідання, встановлять у скверику біля школи-інтернату. Неподалік від цього місця розташовано пам'ятний хрест жертвам Голодомору.

"Встановлення пам'ятника стане логічним продовженням архітектури школи. Образ Степана Бандери вбачається мені молодим, можливо, навіть у формі пластуна", – зазначив Орест Скоп.

Свої міркування під час обговорення озвучив і керівник долинських свободівців Руслан Франків. "На моє переконання, Степана Бандеру потрібно зобразити в тому віці, коли під його безпосереднім керівництвом було здійснено низку акцій проти польської окупаційної влади в 30-ті роки, коли він утвердив свою позицію у боротьбі за українську ідею", – заявив націоналіст.

"Судячи із побаченого, це найкраще місце для пам'ятника: перетин вулиць, освітлення, простір", – підсумував Василь Ярич.

На засіданні було також порушено питання коштів, термінів спорудження, довколишнього благоустрою.

Наступне зібрання відбудеться через три місяці, коли скульптори запропонують до огляду безпосередньо проєкт пам'ятника Степанові Бандері.