На Прикарпатті інвестор готовий вкласти 14 мільйонів гривень для заміни котлів об’єктів соціальної сфери


Прикарпаття до 2015 року повинне скоротити використання природного газу на 50%.

Про це йшла мова на засіданні колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Перший заступник директора департаменту Олександр Дерев'янко доповів, що скорочення споживання газу на половину має відбутись за рахунок об’єктів житлово-комунального господарства та бюджетної сфери. А саме через реалізацією проектів спрямованих на зменшення кількості використаного газу під час транспортування теплоносія, а також за рахунок альтернативних енергоносіїв.

«Прикарпаття вже скоротило використання газу на 24 % заміною старих котлів на енергоємні, встановленням сонячних електростанцій, переходом котелень на альтернативні види палива, заміною вікон на енергозберігаючі. Щоб збільшити цей показник до бажаного, керівникам районів потрібно не «малювати» показники, а проводити моніторинг використання газу. Кожен захід, який вживається, повинен приносити результати», - зазначає Олександр Вадимович.

Натомість, головуючий засіданням колегії заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак повідомив, що в області є інвестор, готовий вкласти 14 мільйонів гривень у заміну котлів закладів соціальної сфери.

«Мене дивує позиція окремих керівників на місцях, котрі хочуть хабарів за те, що інвестор зайде у район. І такі факти непоодинокі. Хочу всіх попередити - якщо я буду мати документальне підтвердження, то звернуся до прокуратури», - наголосив заступник голови ОДА Руслан Гусак.