На Прикарпатті лікарці, через халатність якої помер пацієнт, дали півтори року умовно


У Тисмениці судили головного лікаря Черніївської лікарської амбулаторії. Медик неналежно виконала свої професійні обов'язки, що призвело до смерті пацієнта.

Як встановив Тисменицький районний суд, у квітні минулого року на узбіччі дороги біля кільцевої розв'язки в селі Черніїв Тисменицького району місцеві жителі виявили чоловіка з травмою голови. Люди повідомили про це сільського голову, той викликав головного лікаря Черніївської амбулаторії, пише Курс.

Жінка оглянула потерпілого та для надання медичної допомоги доправила у Черніївське стаціонарне відділення постійного та тимчасового проживання одиноких осіб похилого віку. У закладі чоловік пробув три дні, а при транспортуванні до місця проживання у Жовкву Львівської області помер.

Згідно з висновком комісійної судово-медичної експертизи, зважаючи на характер черепно-мозкової травми, у разі надання своєчасної та кваліфікованої медичної допомоги летального наслідку можна було б уникнути.

Обвинувачена визнала свою вину. У скоєному жінка каялася та просила суд суворо її не карати.

Враховуючи щире каяття підсудної суд винс вирок: півтори року ув'язнення з іспитовим строком тривалістю один рік.  

Протягом цього часу медик повинна, не виїжджати за межі України на постійне проживання, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи та періодично з'являтись для реєстрації у кримінально-виконавчій інспекції.