На Прикарпатті масово вирубують ліси


На Прикарпатті 75% лісів знаходяться під наглядом в державних лісгоспах. Також вони є у міжгосподарських структурах та військових підпорядкуваннях. Лісистість Івано-Франківської області складає 41%.

Про це повідомляє Бліц-Інфо заступник управління лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області Роман Олійник.

Від початку року проводились рубки дерев з половини загальної площі лісу  2,8 га, половину збережено.

«1600га  з цієї площі збережено під природне нарощення, відновлення лісу. Крім того, від початку року працівниками управління лісового та мисливського господарства посаджено 1189 га лісу. На цій ділянці посаджено 5,7 мільйонів сіянців та саджанців плюс збережене природне відновлення», - пояснює Роман Олійник.

До того ж Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства забезпечує  постійний контроль за змінами, що відбуваються у лісовому фонді.

За рік на Прикарпатті  фіксується більше 800 випадків незаконної вирубки лісів, коли складаються протоколи та передаються справи до судів. Проте  до відповідальності вдається притягнути менше половини випадків. Адже у  80% випадків, особи, що здійснили злочин не мають майна на відшкодування.