На Прикарпатті мати, що вбила власне немовля отримала рік умовно


Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області засудив уродженку села Пороги Богородчанського району, яка вбила свою новонароджену дитину, до одного року позбавлення волі та звільнив її від відбування покарання, встановивши іспитовий строк – один рік.
Обвинувачена приблизно о 3.00 годині ночі народила хлопчика на 34-ому тижні. Після пологів горе-матір замотала тіло сина в пеленки, поклала його в поліетиленовий пакет та заховала під стодолу.
 
За висновком судово-медичної експертизи, смерть новонародженого хлопчика настала від механічної асфіксії, яка виникла внаслідок закриття отворів рота та носа.
 
Обвинувачена в судовому засіданні вину свою визнала повністю та ствердила вищенаведене.
 
Обставин, що обтяжують покарання, суд не встановив. Обставинами, що пом'якшують  покарання, визнав визнання вини та щире каяття. Крім того, суд врахував, що вбивця позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні двох малолітніх дітей, тяжке матеріальне становище, є сиротою та виховувалась в дитячому будинку, до кримінальної відповідальності не притягалася.
 
Так, Калуський міськрайонний суд визнав підсудну винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України (Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) та призначив покарання – один рік позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробовуванням, встановивши іспитовий строк – один рік.
 
За проведення експертизи засуджена має покрити державі  737,88 гривень судових витрат.