На Прикарпатті найгірші показники проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів


Завдяки вжитим Мінагрополітики України та Держземагентством України заходам та налагодженій конструктивній співпраці з місцевими органами влади в країні практично завершено проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

 Єдиним поселенням, у якому оцінку земель проведено, однак технічну документацію не затверджено, є місто Енергодар Запорізької області. Наразі техдокументацію з грошової оцінки земель міста передано на затвердження до Енергодарської міської ради.

Крім того, в Україні за 9 місяців цього року актуалізовано показники оцінки земель 4546 населених пунктів, що становить 15,3 відсотка від їх загальної кількості.

Не оновленими залишаються показники оцінки земель у 224 населених пунктах, або 0,8 відсотка від загальної кількості поселень.

Із 13 регіонів, у яких ці роботи не завершено, найгірші показники із своєчасного оновлення нормативної грошової оцінки земель спостерігаюься в Івано-Франківській та Луганській областях.

Нормативну грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів в Україні проведено на площі 539,2 тис. га, що становить 4,9 відсотка від їх загальної площі.