На Прикарпатті оголосили штормове попередження


За прогнозами Українського Гідрометцентру найближчим часом в Україні та області очікується штормове попередження: погіршення погодних умов, зниження температури, опади у вигляді дощу та мокрого снігу, можливе утворення ожеледиці.

У зв’язку з цим Державтоінспекція звертається до водіїв, щоб подбали про готовність транспортних засобів до експлуатації в зимовий період: замініть шини  на зимові, перевірте  справність зовнішніх світлових приладів, приладів обігріву стекол та салону, склоочисників та склоомивачів тощо. Ці заходи потрібні як задля власної безпеки так і для уникнення конфлікту із Законом.

Оскільки перехід на зимовий період і пристосування до керування в складних погодних умовах завжди ускладнює дорожній рух і породжує складну дорожню ситуацію в тому числі і аварійність, радимо утриматися від далеких поїздок водіїв пасажирського автотранспорту, особливо в темний період доби. Зважайте на те, що початок сезону для водіїв проблематичний через відсутність або призабуті  навики та практику керування в несприятливих погодних умовах. Тож перед поїздкою перевірте чи належно працює мобільний зв'язок, не зайвим буде подбати про харчі першої необхідності та теплі речі. Водіям-новачкам радимо відкласти поїздку і перечекати негоду.  

Не забувайте, що на дорозі діє один Закон – Правила дорожнього руху і дотримуватися їх повинен кожен!