На Прикарпатті паркувальники сплатили до бюджету майже 150 тисяч гривень


За два місяці до місцевих бюджетів Прикарпаття сплачено 149,5 тис.грн. збору за місця для паркування транспортних засобів, що на 37,5 тис.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Основна питома вага надходжень - а саме  79,7 відсотків - доводиться на платників – юридичних осіб, тоді як підприємці поповнили бюджет на 30,4 тис. гривень. Про це повідомила начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів Управління оподаткування та контролю окремих об'єктів і операцій ГУ Міндоходів Валентина Мельник.

За її словами, найбільше збору за місця для паркування надійшло до бюджету м. Івано-Франківська, де відведено найбільше місць для паркування - сума надходжень за січень-лютий ц.р. складає 85,7 тис. грн., або 57,3 відс. надходжень в області.

Нагадаємо, що платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.