На Прикарпатті підприємства з іноземними інвестиціями отримали більше 700 мільйонів гривень ПДВ «автоматом»


З початку року в області 38 підприємств з іноземним капіталом отримали відшкодування податку на додану вартість у сумі 2009 млн. гривень, що становить 95,3 відсотка загальної суми відшкодованого цьогоріч податку.

За процедурою автоматичного бюджетного відшкодування 8 платникам з іноземними інвестиціями повернуто 706,3 млн. грн., заявленого до відшкодування ПДВ, що становить 96,7 відс. відшкодованого в автоматичному режимі сум податку на додану вартість.

«Підприємства з іноземними інвестиціями відіграють важливу роль у соціально-економічному розвитку області, - зазначив начальник Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль. -  Це і створення додаткових робочих місць, і додаткові надходження до місцевого бюджету. Тому, однією з неодмінних умов створення сприятливого інвестиційного клімату в області є своєчасне отримання гарантованої державою бюджетної компенсації у вигляді відшкодування податку на додану вартість. А позитивна динаміка відшкодування ПДВ свідчить про ефективність впроваджуваних Міністерством доходів і зборів України сервісів і зміцнення довірчих стосунків із бізнесом».