На Прикарпатті правоохоронці виявили цехи, де підробляли горілку франківського заводу


Двоє мешканців Івано-Франківська протягом кількох місяців виготовляли горілку у чотирьох підпільних цехах на території міста та Тисменицького району. На виготовлений фальсифікат наклеювали підроблені акцизні марки та збували у торговельних закладах.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Іван Брензович, у червні 2014 року було розпочате кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  у частині 2 статті 199 ККУ (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, марок акцизного збору  чи білетів державної лотереї).

А вчора, 30 жовтня правоохоронці провели 11 обшуків за місцями виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, передає кореспондент "Бліц-Інфо". В результаті вилучили понад 2 тисячі літрів спирту, 2 тисячі 800 марок акцизного збору з ознаками підробок, 50 ящиків готової продукції з підробленими етикетками торгової марки "Княгинин", понад 10 тисяч етикеток торгової марки "Княгинин", понад 5 тисяч скліної тари для розливу продукції, 352 тисячі 800 гривень, 9 тисяч 600 доларів та багато іншого.

Як пояснив Іван Брензович, на даний час у кримінальному провадженні проводяться допити свідків, судові експертизи, огляди вилучених речей та грошей та встановлюється коло осіб, причетних до справи. Наразі, у справі фігурує десять осіб, що були залучені до виробництва підробного алкоголю.

Натомість прикарпатців закликають бути уважнішими при купівлі алкогольних напоїв та звертати увагу на ціну та зовнішній вигляд пляшки, щоб не придбати фальсифікату. А ще, повідомляти про підозрілі випадки до міліції.